Ginekološki ultrazvuk

Ultrazvuk u ginekologiji postao je nezaobilazan sastavni dio redovite ginekološke kontrole. Današnji moderni ultrazvučni aparati rano otkrivaju i najmanje nepravilnosti ginekoloških ciklusa, otkrivaju potencijalne ili postojeće bolesti, a u području skrbi trudnica su najvažniji ne samo dijagnostički alat, već i socijalni – gdje se budući roditelji familijaliziraju sa svojim nerođenim djetetom.

Ultrazvukom prikazujemo organe u maloj zdjelici, a sama pretraga definira položaj, veličinu i morfologiju maternice, debljinu i izgled sluznice maternice te veličinu i morfologiju oba jajnika, kao i eventualnu slobodnu tekućinu u maloj zdjelici.

Ginekološki ultrazvuk
U slučaju da je pacijentica virgo, do sada nije imala prvi spolni odnos, na pregled je potrebno doći punog mjehura s obzirom da se u tom slučaju obavlja transabdominalni ultrazvučni pregled. U slučaju otežane vizualizacije ginekoloških organa iz različitih razloga, rjeđe će biti potreban transrektalni pregled.  U svim drugim slučajevima je potrebno neposredno prije pregleda isprazniti mjehur.
Povoljno i brzo vršimo ultrazvučne preglede štitnjače, abdomena i dojki na najsuvremenijem uređaju uz jasno tumačenje i procjenu nalaza.
ZAKAŽITE SVOJ TERMIN OVDJE

UZV pretrage…

Ulrazvuk štiitnjače

UZV štitnjače

Ultrazvuk addomena

UZV abdomena

Ultrazvuk dojki

UZV dojki

Ginekološki ultrazvuk

Ginekološki UZV

Pročitajte o ultrazvuku na našem blogu...