Psihologija / Psihijatrija

Svakodnevni život pred čovjeka postavlja puno izazova, koji uzrokuju veći ili manji stres. Do određene mjere se svi možemo prilagoditi stresu, sve dok intenzitet i trajanje stresa ne prelazi naše granice. U tom slučaju mogu se javiti psihičke tegobe, od kojih neke dosežu i klinički značajnu razinu.

Razni psihički poremećaji mogu pogoditi čovjeka: anksiozni, afektivni (depresija, manija), pa sve do jako teških psihičkih poremećaja (psihoze, demencija). Na nastanak psihičkih poremećaja utječu razni čimbenici, a dijelimo ih na unutarnje (biološki i genetski) i vanjske (okolina) čimbenike.

Mi možemo pomoći…

O vrsti i težini poremećaja ovisi i liječenje. Uz različite psihoterapijske tehnike savjetuju se i relaksirajuće aktivnosti, rekreacija na svježem zraku i bavljenje hobijima. Psihoterapiju mogu provoditi za to educirani psihijatri i klinički psiholozi. Ukoliko se radi o težim oblicima psihičkih poremećaja, potrebni su i lijekovi koje propisuje specijalist psihijatar. Odabir psihofarmakoterapije ovisi o vrsti psihičkog poremećaja, duljini trajanja, stupnju utjecaja na svakodnevno funkcioniranje pacijenta te individualnim specifičnostima svakog pacijenta.

Za što bolje rezultate liječenja uz lijekove se preporučuje i neki oblik psihoterapije. Na taj način svakom pacijentu pružamo cjelovit i personaliziran pristup.

Psihologija / Psihijatrija
Personaliziranim pristupom psihologa, psihoterapeuta i psihijatra postižemo odlične rezultate u rješavanju različitih životnih poteškoća, stresa i psiholoških problema.
ZAKAŽITE SVOJ TERMIN OVDJE

Povezano…

Pročitajte o psihologiji /psihijatriji i na našem blogu...