Aromaterapija

Mirisima oživite tijelo i duh!

Aromaterapija je oblik terapije u kojoj se koriste eterična ulja mnogih aromatičnih biljaka, grmlja i drveća. Tako dobivena ulja mogu se koristiti na različite načine, za liječenje tjelesnih i psiholoških bolesti, u kozmetičke svrhe ili samo za užitak. Povijest aromaterapije vrlo je duga. Porastu njezine popularnosti u novije vrijeme pridonijelo je i to što su je neki definirali kao “New age” terapiju, što je prilično neprimjereno određenje primjene biljaka i eteričnih ulja starih nekoliko stotina godina. Aromaterapija nije “New age”, već prastari oblik liječenja koji nudi mnoge dobrobiti.

Vrstan aromaterapeut uvijek prilično detaljno bilježi klijentovu anamnezu. Cilj nije samo ublažavanje simptoma, već liječenje cijele osobe. 

Aromaterapija nije zamjena za konvencionalnu medicinu, ali nudi oblik liječenja koji može znatno poboljšati opće stanje mentalnog i tjelesnog zdravlja te potaknuti uravnoteženje uma i tijela, što osobi pomaže izaći na kraj s bolešću, stresom i umorom.

Trudnoća je osjetljivo i predivno stanje tijela žene, a s obzirom da je svaka žena različita tako je i trudnoća.
Svako tromjesečje nosi i svoje tegobe, a najčešće su umor, edemi nogu i ruku, jutarnje mučnine, nesanica, pojava strija u području trbuha i dojki te mnoge druge. 
Primjena eteričnih ulja u trudnoći se primjenjuje obzirno i dozirano, i tako daje najbolje rezultate. Koriste se hladno prešana bazna biljna ulja i eterična ulja visoke kvalitete prilagođene trudnicama.

Ukratko – aromaterapija pomaže samoiscjeljivanju tijela.

Aromaterapija se može prilično uspješno primjenjivati u kombinaciji s konvencionalnom medicinskom terapijom, pod uvjetom da liječnik i aromaterapeut znaju za ulogu drugoga. Aromaterapija u mnogim slučajevima mentalnih i tjelesnih problema može biti djelotvorna alternativna terapija konvencionalnim oblicima terapije, a ujedno je i ugodna te slobodna od neželjenih nuspojava.

Obratite nam se sa povjerenjem za konzultacije u Poliklinici Artemeda!