L.I.F.E. SYSTEM BIOFEEDBACK

L.I.F.E. System napredni je elektro-fiziološki medicinski uređaj, primarno predviđen za smanjenje stresa i opuštanje mišića. U svom radu primjenjuje Biofeedback metodu. Ova metoda povezuje fiziološke i psihološke procese u organizmu putem biološke povratne veze, i daje ciljane informacije o općem stanju organizma, u svrhu očuvanja i unapređenja fizičkog i emocionalnog zdravlja.

L.I.F.E. System uređaj namijenjen je liječnicima i zdravstvenim djelatnicima kao pomoć u cjelovitom pružanju zdravstvenih usluga. Pomoću signala dobivenih iz tijela, L.I.F.E. System prikazuje različite suptilne fiziološke i psihološke informacije “potencijala stresa”, prikupljene tijekom tretmana u kojem se procjenjuje opće stanje organizma klijenta/pacijenta. Dobivene informacije, uz aktivno sudjelovanje klijenta/pacijenta, temelj su za ciljano zdravstveno savjetovanje. Time se omogućava prevencija bolesti i podiže kvaliteta psihofizičkog stanja.

L.I.F.E. System uređaj sadrži softverski program s hardverskom opremom. Preciznije, riječ je o uređaju koji u nastavku ima pet mekanih savitljivih traka. Trake se koriste za protok informacija na način da se s tijelom klijenta/pacijenta povezuju dvostrukom čičak trakom prilagodljive veličine na pet mjesta. Četiri trake spoje se čičak trakom na zglobove ruku i nogu, te se jedna traka, većeg promjera, pričvrsti na gornjem dijelu glave klijenta/pacijenta.
Ove trake u sebi sadrže provodljive savitljive materijale koji komuniciraju s elektromagnetskim poljem tijela klijenta/pacijenta, te se dobivaju signali i prikupljaju potrebne informacije o stanju organizma. Tako prikupljene informacije obrađuju se u uređaju i odmah prikazuju na zaslonu. Na taj način, klijent/pacijent tijekom tretmana dobiva specifične povratne informacije. Temeljem ovakve procjene stanja, moguće je provesti savjetovanje klijenta/pacijenta o specifičnim zdravstvenim mjerama, kao i zdravstvenim aktivnostima i uslugama za očuvanje i unapređenje fizičkog i emocionalnog zdravlja.

Kod primjene Biofeedback metode naglašena je aktivna uloga klijenta/pacijenta u smislu involviranosti u naknadnoj kontroli fizioloških i emocionalnih procesa u organizmu koju provodi u periodu nakon tretmana. Naknadnim opservacijama klijent/pacijent kontrolira svoje fiziološke aktivnosti, te postepeno mijenja stil života. U konačnici, time upravlja psihofizičkim stanjem, te se svjesno i odgovorno brine za svoje zdravlje.

Provođenje Biofeedback tretmana u konačnici djeluje na više nivoa. Prikupljaju se specifične informacije o općem stanju organizma i potrebnim zdravstvenim mjerama. Provodi se suradnja terapeuta i klijenta/pacijenta u pogledu brige za zdravlje, te se uvode zdrave navike i nužne životne promjene. Čuva se i unapređuje fizičko i emocionalno zdravlje i promovira zdravo življenje.

U nastavku možete pročitati više o samom L.I.F.E. sistemu: http://www.life-eu.net/life-system-pro.html

Ostavite komentar