L.I.F.E. SYSTEM BIOFEEDBACK

BIOFEEDBACK trening biološkom povratnom vezom (biofeedback) je metoda treninga koja povezuje fiziološke i psihološke procese kod čovjeka u svrhu poboljšanja fizičkog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog zdravlja. Kod biofeedbacka naglašena je aktivna uloga bolesnika u smislu njegove involviranosti u kontrolu fizioloških i emocionalnih procesa. 

BIOFEEDBACK (L.I.F.E. System) pomoću dobivenih signala iz vlastitog tijela pruža različite suptilne, fiziološke i psihološke informacije “potencijala stresa”, koje je klijent/pacijent pružio tijekom postupka procjenjivanja. Dobivene informacije uz aktivno sudjelovanje pacijenta omogućuju zdravstveno savjetovanje (odgoj) o specifičnim zdravstvenim mjerama, aktivnostima i zdravstvenim uslugama za očuvanje i unapređenje zdravlja i zdravog života, promoviranje zdravih životnih navika i nužnih životnih promjena kojima se podiže psihofizička sposobnost i prevenira bolest.

L.I.F.E. System je napredni elektro-fiziološki Biofeedback medicinski uređaj za smanjenje stresa i opuštanje mišića, a namijenjen je liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima kao pomoć u cjelovitom pristupu zdravstvene usluge.
Sadrži softverski program s hardverskom opremom koja se povezuje s tijelom na 5 mjesta.
Točnije, riječ je o 5 mekanih savitljivih traka: 4 za zglobove ruku i nogu te 1 za glavu.
Trake sadrže provodljive savitljive grafitne i vinilne materijale (2. generacija uključuje 8 L.) koji komuniciraju  s elektromagnetskim poljem tijela. Uz hardversku jedinicu ovi kontakti čine cjelokupno sučelje sustava.
Biofeedback trening povezujući fiziološke i psihološke procese kod čovjeka u voljnu reakciju kojom kontrolira svoje
fiziološke aktivnosti tijela i mijenajući stil života, upravlja svojim zdravstvenim stanjem i postaje odgovoran za svoje zdravlje.

Vjeruje se da je opuštanje ključna komponenta u biofeedback tretmanu mnogih poremećaja, osobito onih koji su izazvani ili pogoršani stresom. Svjesno učenje uma kako postići opušteno stanje vlastitim odabirom jedne ili više metoda, unosom odgovarajućih namirnica te primjenom određene suplementacije je proces koji traži cjelovitu informiranost od strane stručne osobe, uz potpunu suradljivost pacijenta/klijenta kroz određeno vrijeme.

Um se sastoji od 5% svjesnog i kreativnog, ali sporog, te 95% nesvjesnog, naučenog i brzog uma. Nesvjesni um je pod utjecajem naše okoline te učenja od samog rođenja, a zbog svoje brzine i naučenih programa obrambenih reakcija, u brojnim situacijama evidentno vlada nama. Srećom, moguće je iskoristiti kreativnu moć učenja svjesnog uma. Pružanjem novih informacija, koje će stvoriti nova iskustva i emocije, kroz određeno vrijeme učinkovito se reprogramira podsvjesni um. U okviru primjene L.I.F.E. SYSTEM BIOFEEDBACK tehnologije, koja pruža mnogo bitnih i kvalitetnih informacija, postiže se željena promjena stvaranjem nove matrice svjesnog, a zatim i nesvjesnog uma.

Biofeedback je tehnika samoregulacije putem koje pacijenti uče dobrovoljno kontrolirati ono što su se nekoć smatrali nesvjesnim tjelesnim procesima. Ova intervencija zahtijeva specijaliziranu opremu za pretvaranje fizioloških signala u smislene vizualne i slušne znakove, kao i obučenog stručnjaka za Biofeedback koji će voditi terapiju. Koristeći zaslon poput računalnog monitora, pacijenti dobivaju povratne informacije koje im pomažu da razviju kontrolu nad svojom fiziologijom. Baš kao što je gledanje u ogledalo omogućuje gledanje i promjenu položaja, izraza itd., Biofeedback omogućuje pacijentima da vide unutar svog tijela, a obučeni vježbač služi kao vodič koji ih usmjerava da koriste povratne informacije za regulaciju njihove fiziologije u zdravom smjeru.

Ostavite komentar