Tijekom zimskih, hladnih i vjetrovitih dana naša koža izložena je raznim negativnim vremenskim utjecajima koji mogu dovesti do njenog isušivanja, pucanja, svrbeža i iritacije. To su razlozi zbog kojih je u zimskom periodu neophodna dodatna i pravilna njega kože kako bismo je održali vlažnom, mekom i glatkom.

Zimski period pogoršava već postojeća kronična oboljenja kože kao što su atopijski i seboroični dermatitis, ekcem i psorijaza.

Crvenilo i proširene kapilare na licu postaju izrazitiji zbog naglih prelazaka s hladnog u tople prostorije.

Atopična koža je iznimno suha koža koju prati osjećaj zatezanja i svrbež (pruritus).

Koža u zimskim mjesecima

Vidljivi simptomi uključuju ljuštenje i ponekad hrapava crvena područja na licu i tijelu, pregibima vrata, laktova i koljena te na šakama, dlanovima i stopalima.

Ukoliko niste sigurni o čemu se radi, a problemi s kožom ne nestaju, obratite se našem dr. Janetu Basarovskom kako biste dobili odgovarajuću njegu. Naša koža nepogrešivo šalje poruke o stanju našeg organizma – ne zanemarujte ju i reagirajte na vrijeme!

Potrebno je na vrijeme obratiti se dermatologu koji će ordinirati terapiju prije nastanka pogoršanja postojećeg oboljenja.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN OVDJE

Autor

dr. Nataša Šemnički
Dr. med. Nataša Šemnički
spec. ginekologije i opstetricije, akupunkturolog
Dr. med. Nataša Šemnički bavi se ginekologijom 20 godina. Svoje znanje i radno iskustvo stekla je u vodećim hrvatskih klinikama i poliklinikama za ginekologiju i porodništvo.
Detaljnije

Podijelite našu objavu...

Povezano

Javite nam se