Tijekom zimskih, hladnih i vjetrovitih dana naša koža izložena je raznim negativnim vremenskim utjecajima koji mogu dovesti do njenog isušivanja, pucanja, svrbeža i iritacije. To su razlozi zbog kojih je u zimskom periodu neophodna dodatna i pravilna njega kože kako bismo je održali vlažnom, mekom i glatkom.

Zimski period pogoršava već postojeća kronična oboljenja kože kao što su atopijski i seboroični dermatitis, ekcem i psorijaza. Crvenilo i proširene kapilare na licu postaju izrazitiji zbog naglih prelazaka s hladnog u tople prostorije. Atopična koža je iznimno suha koža koju prati osjećaj zatezanja i svrbež (pruritus). Vidljivi simptomi uključuju ljuštenje i ponekad hrapava crvena područja na licu i tijelu, pregibima vrata, laktova i koljena te na šakama, dlanovima i stopalima.

Potrebno je na vrijeme obratiti se dermatologu koji će ordinirati terapiju prije nastanka pogoršanja postojećeg oboljenja.

Ukoliko niste sigurni o čemu se radi, a problemi s kožom ne nestaju, obratite se našem dr. Janetu Basarovskom kako biste dobili odgovarajuću njegu. Naša koža nepogrešivo šalje poruke o stanju našeg organizma – ne zanemarujte ju i reagirajte na vrijeme!

Nove objave

Najnoviji komentari