L.I.F.E. System napredni je elektro-fiziološki medicinski uređaj, primarno predviđen za smanjenje stresa i opuštanje mišića. U svom radu primjenjuje Biofeedback metodu. Ova metoda povezuje fiziološke i psihološke procese u organizmu putem biološke povratne veze, i daje ciljane informacije o općem stanju organizma, u svrhu očuvanja i unapređenja fizičkog i emocionalnog zdravlja.

L.I.F.E. System uređaj namijenjen je liječnicima i zdravstvenim djelatnicima kao pomoć u cjelovitom pružanju zdravstvenih usluga.

Pomoću signala dobivenih iz tijela, L.I.F.E. System prikazuje različite suptilne fiziološke i psihološke informacije “potencijala stresa”, prikupljene tijekom tretmana u kojem se procjenjuje opće stanje organizma klijenta/pacijenta.

Dobivene informacije, uz aktivno sudjelovanje klijenta/pacijenta, temelj su za ciljano zdravstveno savjetovanje. Time se omogućava prevencija bolesti i podiže kvaliteta psihofizičkog stanja.

L.I.F.E. System uređaj

L.I.F.E. System uređaj sadrži softverski program s hardverskom opremom. Preciznije, riječ je o uređaju koji u nastavku ima pet mekanih savitljivih traka. Trake se koriste za protok informacija na način da se s tijelom klijenta/pacijenta povezuju dvostrukom čičak trakom prilagodljive veličine na pet mjesta. Četiri trake spoje se čičak trakom na zglobove ruku i nogu, te se jedna traka, većeg promjera, pričvrsti na gornjem dijelu glave klijenta/pacijenta.

Ove trake u sebi sadrže provodljive savitljive materijale koji komuniciraju s elektromagnetskim poljem tijela klijenta/pacijenta, te se dobivaju signali i prikupljaju potrebne informacije o stanju organizma. Tako prikupljene informacije obrađuju se u uređaju i odmah prikazuju na zaslonu. Na taj način, klijent/pacijent tijekom tretmana dobiva specifične povratne informacije. Temeljem ovakve procjene stanja, moguće je provesti savjetovanje klijenta/pacijenta o specifičnim zdravstvenim mjerama, kao i zdravstvenim aktivnostima i uslugama za očuvanje i unapređenje fizičkog i emocionalnog zdravlja.

Life-Visuel

Svaka stanica našeg tijela, da bi obavljala svoju funkciju, aktivirana je protokom energije, odnosno živčanim impulsom kroz njezinu membranu. Protok ove energije, odnosno impulsa kroz membranu stanice, možemo pospješiti na više načina. Aplikacijom akupunkturnih iglica i tretmanom putem L.I.F.E. System uređaja. L.I.F.E. System napredni je elektro-fiziološki medicinski uređaj, primarno predviđen za smanjenje stresa i opuštanje mišića.

Biofeedback metoda

U svom radu primjenjuje Biofeedback metodu. LIFE System elektromagnetskim valovima potiče nastanak električnog impulsa stanične membrane. Ovaj impuls stimulira živce i stanice u njihovoj funkciji stvaranja proteina i neuropeptida, te u izmjeni tvari i energije. Novostvoreni proteini stvaraju nove stanice i time izgrađuju tijelo, dok neuropeptidi koordiniraju rad svih stanica, proteina i kemijskih tvari u organima, te njihovo cjelovito funkcioniranje. Ovo omogućuje stvaranje nove energije za životne potencijale. Uz L.I.F.E. System podržite novu energiju i regenerirajuću supstancu u vašem tijelu i umu, u cilju promoviranja zdravlja i održanja općeg blagostanja.

Kod primjene Biofeedback metode naglašena je aktivna uloga klijenta/pacijenta u smislu involviranosti u naknadnoj kontroli fizioloških i emocionalnih procesa u organizmu koju provodi u periodu nakon tretmana. Naknadnim opservacijama klijent/pacijent kontrolira svoje fiziološke aktivnosti, te postepeno mijenja stil života. U konačnici, time upravlja psihofizičkim stanjem, te se svjesno i odgovorno brine za svoje zdravlje.

 

Provođenje Biofeedback tretmana u konačnici djeluje na više nivoa. Prikupljaju se specifične informacije o općem stanju organizma i potrebnim zdravstvenim mjerama. Provodi se suradnja terapeuta i klijenta/pacijenta u pogledu brige za zdravlje, te se uvode zdrave navike i nužne životne promjene. Čuva se i unapređuje fizičko i emocionalno zdravlje i promovira zdravo življenje.

U nastavku možete pročitati više o samom L.I.F.E. sistemu: http://www.life-eu.net/life-system-pro.html

1