L.I.F.E. System napredni je elektro-fiziološki medicinski uređaj, primarno predviđen za smanjenje stresa i opuštanje mišića. U svom radu primjenjuje Biofeedback metodu. Ova metoda povezuje fiziološke i psihološke procese u organizmu putem biološke povratne veze, i daje ciljane informacije o općem stanju organizma, u svrhu očuvanja i unapređenja fizičkog i emocionalnog zdravlja.

L.I.F.E. System uređaj namijenjen je liječnicima i zdravstvenim djelatnicima kao pomoć u cjelovitom pružanju zdravstvenih usluga.

Pomoću signala dobivenih iz tijela, L.I.F.E. System prikazuje različite suptilne fiziološke i psihološke informacije “potencijala stresa”, kao i brzinu reakcije tijela tijekom potpuno personaliziranog tretmana kojim se procjenjuje opće stanje čitavog organizma klijenta/pacijenta.

Dobivene informacije, uz aktivno sudjelovanje klijenta/pacijenta, temelj su za ciljano sveobuhvatno zdravstveno savjetovanje, čime radimo na prevenciji bolesti i podižemo kvalitetu psihofizičkog stanja.

L.I.F.E. System uređaj

L.I.F.E. System uređaj sadrži softverski program s hardverskom opremom. Preciznije, riječ je o uređaju koji u nastavku ima pet mekanih savitljivih traka. Trake se koriste za protok informacija na način da se s tijelom klijenta/pacijenta povezuju dvostrukom čičak trakom prilagodljive veličine na pet mjesta. Četiri trake spoje se čičak trakom na zglobove ruku i nogu, te se jedna traka, većeg promjera, pričvrsti na gornjem dijelu glave klijenta/pacijenta.

Ove trake u sebi sadrže provodljive savitljive materijale koji registriraju elektromagnetske potencijale iz tijela klijenta/pacijenta. Tako prikupljene informacije obrađuju se u uređaju i odmah kovertiraju u skupine podataka razvrstanih po sustavima i programima prikazanih na zaslonu. Na taj način, klijent/pacijent tijekom tretmana prima specifične povratne informacije uz savjetovanje klijenta/pacijenta o specifičnim zdravstvenim mjerama, kao i zdravstvenim aktivnostima i uslugama za očuvanje i unapređenje fizičkog i emocionalnog zdravlja.

Life-Visuel

Svaka stanica našeg tijela, da bi obavljala svoju funkciju, aktivirana je protokom iona uz niz električnih promjena koje se nazivaju akcijski potencijal membrane, odnosno živčani impuls. Protok ove energije, odnosno impulsa kroz membranu stanice, možemo pospješiti na više načina: aplikacijom akupunkturnih iglica i tretmanom putem L.I.F.E. System uređaja. L.I.F.E. System napredni je elektro-fiziološki medicinski uređaj, primarno predviđen za smanjenje stresa i opuštanje mišića.

Biofeedback metoda

LIFE System u svom radu primjenjuje Biofeedback metodu. Elektromagnetskim valovima potiče oporavak/reeset  fiziološkog membranskog potencijala i električnog impulsa stanične membrane. Ovaj impuls stimulira živce i stanice u njihovim fiziološkim funkcijama- stvaranja proteina i neuropeptida, te u izmjeni tvari i energije. Novostvoreni proteini stvaraju nove stanice i time izgrađuju i obnavljaju tijelo, dok neuropeptidi koordiniraju rad svih stanica, proteina i kemijskih tvari u organima te njihovo cjelovito funkcioniranje. Ovo omogućuje obnavljanje homeostaze vašega tijela, a i poticanje nove energije za životne potencijale. Uz L.I.F.E. System podržite novu energiju i regenerirajuću supstancu u Vašem tijelu i umu, u cilju promoviranja zdravlja i održanja općeg blagostanja.

Kod primjene Biofeedback metode naglašena je aktivna uloga klijenta/pacijenta u smislu involviranosti u naknadnoj kontroli fizioloških i emocionalnih procesa u organizmu koju provodi u periodu nakon tretmana. Naknadnim opservacijama klijent/pacijent kontrolira svoje fiziološke aktivnosti te postepeno mijenja stil života. U konačnici, time upravlja psihofizičkim stanjem, te se svjesno i odgovorno brine za svoje zdravlje.

Provođenje Biofeedback tretmana u konačnici djeluje na više razina: tjelesnoj, emotivnoj i mentalnoj. Prikupljajući specifične informacije na svim razinama dobijemo sliku općega stanja organizma i potrebnim zdravstvenim mjerama. Provodi se suradnja terapeuta i klijenta/pacijenta u pogledu brige za zdravlje te se uvode zdrave navike i nužne životne promjene. Čuva se i unapređuje tjelesno, emocionalno i mentalno zdravlje uz personalizirani i sveobuhvatan lifestyle.

Odlučila sam se na L.I.F.E System/Biofeedback metodu kako bi vidjela kakvo mi je stanje organizma i nivo energije, a dobila sam na kraju više od toga. Osim što sam otkrila koje su mi slabe točke organizma, a i dobre, zahvaljujući holističkom pristupu doktorice Nataše Šemnički, njezinim savjetima vezanima uz prehranu, suplemente, tehnike disanja osvijestila sam na koji ih način mogu iscijeliti te općenito unaprijediti svoje zdravlje.
Hvala vam na tome.
Julija Jurleković

Više o L.I.F.E. sistemu pročitajte ovdje: http://www.life-eu.net/life-system-pro.html

Autor

dr. Nataša Šemnički
Dr. med. Nataša Šemnički
spec. ginekologije i opstetricije, akupunkturolog
Dr. med. Nataša Šemnički bavi se ginekologijom 20 godina. Svoje znanje i radno iskustvo stekla je u vodećim hrvatskih klinikama i poliklinikama za ginekologiju i porodništvo.
Detaljnije

Podijelite našu objavu...

Povezano

Load More Posts

Javite nam se