Kad govorimo o 3D/4D ultrazvuku uvijek mislimo na lijepe slike našeg još nerođenog djeteta prikazanog ovom tehnologijom.

Kvalitetan prikaz 3D/4D ultrazvuka

Osim ultrazvučnog aparata visoke rezolucije te licenciranih ginekologa za ovu pretragu (ili bolje reći – anatomski screening djeteta), kako bi slika bila uspješna potrebno je zadovoljiti nekoliko kriterija:

  • dijete treba biti optimalno postavljeno – okrenuto licem prema ultrazvučnoj sondi,
  • posteljica ne bi trebala smetati prikazu, kao niti ručice djeteta
  • te je potrebna primjerena  količina plodne vode.

Katkada je potrebno i preko pola sata i u idelanim uvjetima za dobiti dovoljno kvalitetan prikaz. Ukoliko to želite prikaz će vam biti dostupan na DVD-u, USB stick-u ili direktno na mobitel putem “Hello Mom” aplikacije.

Svrha 3d/4d ultrazvuka

Svrha 3D/4D ultrazvuka je strukturalni prikaz organskih sustava – kontrola optimalne razvijenosti i znakova uredne funkcionalnosti primjereno dobi djeteta. Ukoliko postavimo sumnju na odstupanje od očekivanog – dodatne kontrole i obrada su potrebni kako bi se optimizirao prihvat novorođenčeta po porodu i pristupilo optimalnoj daljnjoj skrbi.

Pregled anatomije lica kao i promatranje fetalnog ponašanja koji ukoliko je primjeren sa značajnom sigurnošću može potvrditi optimalan neurološki razvoj djeteta. Smijanje, mrštenje, zijevanje, otvaranje usta djeteta – samo su neki od promatranih oblika ponašanja.

Druga uloga 3D/4D ultrazvuka jest tvz. familijarizacija roditelja sa nerođenim djetetom. Prikaz lica djeteta sa svom svojom osobnošću nezaboravan je doživljaj za svakog roditelja, posebno za oca djeteta.

U poliklinici Artemeda s posebnom pozornošću brinemo o vašem zdravlju i zdravlju vaših beba, od začeća do poroda.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN OVDJE

Autor

dr. med. Aleksandar Jukić
Dr. med. Aleksandar Jukić
spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine
Veliko iskustvo u rađaonici, odjelu perinatologije, subspecijalističkog područja patologije trudnoće, tehnika rađanja, utemeljitelj tehnike prirodnijeg poroda u suvremenoj rađaonici, uroginekologiji i ginekološkoj onkologij. Fitoaromaterapija je također područje ovog liječnika.
Opširnije…

Podijelite našu objavu...

Povezano

Load More Posts

Javite nam se