Akcija u listopadu

Učinite kompletan ginekološki pregled s PAPA testom i ostvarite popust za njega uz dodatne pretrage za očuvanje Vašeg spolnog i reproduktivnog zdravlja!

Jeste li znali kako je točnost urednog PAPA nalaza samo 60%? Jeste li znali kako mogućnost izliječenja karcinoma otkrivenog u ranom stadiju razvoja iznosi više od 95%?

Najveći strah spolno aktivne populacije žena je HPV infekcija koja, iako nekad asimptomatska, može postati trajna. Trajnu infekciju otkrivamo dodatnom analizom prisutnosti virusne RNA u brisu cerviksa i iz tekućinskog PAPA testa (LBC PAPA test), bez ponovnog uzimanja uzorka. U odnosu na klasičan PAPA razmaz na stakalcu LBC PAPA test osigurava stabilnost uzorka tjednima te veću specifičnost. Iz istog uzorka se unutar 6 tjedana po potrebi mogu raditi dodatne analize HPV screeninga i imunocitokemijskih markera p16/ki67 te uzorkovanje na cijeli niz bakterija koje mogu podržavati trajnu upalu.

Znate li kako PAPA test može otkriti svega 30% infekcija?

Cervikalnim brisevima otkrivamo spolno prenosive bolesti koje su uzrok upali. Neliječena upala potiče nastanak kronične upale koja može umanjiti plodnost a kod nekih žena iuzrokovati i trajnu neplodnost. Potiče nastajanje endometrioze, polipa sluznice maternice, te ranice na grliću maternice (ektropij). Ukoliko cervikLni brisevi ne pokažu prisutnost niti jedne bakterije, a muče Vas česte upale, možemo učiniti i serološki test na protutijela.

Jeste li znali kako 30% ciklusa nije ovulatorno i kako se u 50% slučajeva na jajniku može zadržati cista i kroz narednih 1-2 ciklusa, katkada i duže što utječe na reproduktivno i opće zdravlje žene?

Današnji moderni ultrazvučni aparati mogu rano otkriti mnoge uzroke nepravilnosti menstruacijskog ciklusa kao što su ciste i policistični jajnici (PCOS), te naznake smanjenja plodnosti i ranije menopauze, kao i malignih bolesti.

Nepravilnosticiklusa je usko vezana s hormonima iz različitih razloga o kojima Vas možemo informirati. Osim standardne analize hormona u krvi možemo Vam omogućiti i bezbolno određivanje hormona u slini, koje se smatra osjetljivijom i sigurnijom metodom. Najčešći simptomi hormonskog disbalansa su nepravilan menstruacijski ciklus i krvarenja kao i bolne menstruacije. Povezani su i s promijenjenim vaginalnim iscjetkom, suhoćom rodnice i spolovila, opadanjem kose, pojačanom dlakavosti, aknama,  promjenama raspoloženja i pamćenja, depresija, anksioza, nesanica, promijenjen apetit, napuhnutost i problemi sa tjelesnom težinom, umor, etc.

Redovna cijena kompletnog ginekološkog pregleda iznosi 600 kn, dok će tijekom rujna i listopada iznositi 500 kn ukoliko uz pregled obavljate i neku od navedenih dodatnih pretraga.

Za više informacija o samim pretragama, načinima plaćanja i slobodnim terminima slobodno nam se obratite na brojeve 01 770 1770 i 091 1770 900 (poziv, Whatsapp, Viber) ili na e-mail artemeda@artemeda.hr.

Vaš Artemeda Team

Comments (4)

Postovanji,koji se sve pregledi rade u paketu te koji su slobidni termini?

Poštovana,

Zahvaljujemo na javljanju! Kompletni ginekološki pregled uključuje pregled ginekologa, PAPA test i ultrazvuk, te cijeli niz dodatnih pretraga ovisno o Vašem stanju. Kako bismo Vam što kvalitetnije odgovorili i eventualno dogovorili termin, molimo Vas da nas kontaktirate na artemeda@artemeda.hr ili na broj 0911770900.

Srdačan pozdrav! Artemeda team!

Poštovani, kolko košta samo PAPA TEST I BRISEVI hvala .

Poštovana,

Cijena za kompletne cervikalne briseve i PAPA test iznosi 1000,00 kuna za gotovinsko plaćanje. Za više informacija slobodno nas kontaktirajte telefonski, rado ćemo Vam odgovoriti na pitanja!

Srdačan pozdrav, sestra Anja

Ostavite komentar